Страны

Марокко



x весь мир




Марокко

  Марокко… Произнося это слово, откуда-то начинает дуть горячий ветер с пустыни, сквозь закат просвечиваются черные глаза танцовщиц в разноцветных костюмах, и слышится удар бубнов и бой барабанов. Эта страна мало чем изменилась за последние несколько сотен лет, хоть развитие современного мира и не могло не повлиять на Марокко. Однако не забывайте, что именно здесь находится священная для мусульман Мекка, а значит, традиции и культура ислама всегда будут на первом месте. Марокканцы пускают вас в свою страну, кормят вас своими умопомрачительными блюдами (кус-кус с рыбой и различные сладости под дурманящий аромат кальяна), продают вам отрезы разноцветных тканей на рынках, сувениры и драгоценности ручной работы, которым нет цены. Однако как только вы переступите черту, Марокко больше не откроет перед вами сокровища Феса, и шумные улицы Марракеша так и останутся всего лишь картинкой из сказок «Тысяча и одна ночь». Поэтому следуйте традициям, купите себе на память волшебную лампу у загадочного торговца на рынке, и тогда ваш Марокко всегда будет с вами, пусть даже только в сладких воспоминаниях вкуса фиников на языке и позвякивании золотого браслета на запястье.


  • погода
  • достопримечательности
  • досуг
  • документы

    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    3. Національний паспорт або посвідка на проживання, або інший документ прирівняний до них.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і строк його дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Квитки в обидві сторони.
    6. Резервація готелю або ваучер.
    7. Довідка з місця роботи, або тревел чеки, або виписка з банківського рахунку про наявність коштів.
    8. Або запрошення легалізоване належним чином в разі візиту до родини, яке містить інформацію про обовязки з фінансування, медичного догляду і можливого повернення на Батьківщину.
    9. Або запрошення марокканської туристичної агенції або рекомендація Міністерства Туризму або делегації Національного Офісу з Туризму Марокко.
    Документи для отримання візи типу «відвідання сімї» (змішаний шлюб або родинний звязок):
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і строк його дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Легалізоване свідоцтво про одруження.
    7. Документ, що засвідчує родинний звязок, наприклад свідоцтво про народження, де вказана національність матері – марокканки (у випадку, якщо діти народилися від батька іноземця, національність котрого підлягає під візовий режим).
    8. Документ, що засвідчує опікунство за марокканським законодавством «КАФАЛА» або документ про всиновлення за міжнародним законодавством, в разі всиновлення поза Марокко.
    9. Зобовязання про піклування опікуна, родича.
    Документи для отримання візи типу «робоча»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і строк дії перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Контракт на роботу завірений належним чином Міністерством Праці Марокко.
    Документи для отримання візи типу «ділова»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і строк його дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Рекомендаційний лист від відповідного Міністерства, в разі державного замовлення.
    7. Письмова рекомендація професійних палат в разі приватних дій.
    8. Запрошення на імя здовувача візи, в разі участі в ярмарках та виставках від організатора заходу.
    9. Письмове запрошення від промислової, торговельної організації.
    Документи для отримання візи типу «конференція, семінар і т.п.»:
    1. - Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і строк його дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Державне розпорядження про відрядження для держслужбовців.
    7. Запрошення від організаторів заходу, в разі приватних дій.
    Документи для отримання візи типу «інвестор»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і строк дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Рекомендаційний лист від Дирекції Зовнішніх інвестицій, компетентної інстанції, Регіональних Центрів Інвестицій, марокканських партнерів або іноземного інвестора представленого в Марокко.
    Документи для отримання візи типу «навчання, дослідницька робота, проходження практики»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і термін дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (сторінки: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    Для навчання:
    1. Довідка про зарахування та/або надання стипендії від марокканської Агенції Міжнародного Співробітництва або іншої офіційної інституції, що фінансує навчальні програми в Марокко.
    2. Список від марокканської Агенції Міжнародного Співробітництва, де фігурує прізвище здобувача.
    3. Довідка про зарахування в вищий навчальний заклад, державної форми власності.
    4. Довідка про зарахування в вищий навчальний заклад, приватної форми власності.
    5. Зобовязання від близького родича або поручителя, який мешкає в Марокко, належним чином підписане та завірене, яке крім того містить наступні пункти:
    - Поручитель постійно проживає на території Марокко, підтверджує свою платоспроможність та гарантує помешкання.
    - Зобовязання про реєстрацію в якості іноземного студента в відповідних службах Генеральної Дирекції Національної Безпеки.
    - Зобовязання залишити територію Марокко відразу після закінчення навчання.
    Для проходження стажування:
    - Оригінал погодження (дозволу) на проходження стажування від приймаючої сторони.
    Для дослідницької роботи:
    - Угода про стажування з марокканською інстанцією.
    Документи для отримання візи типу «журналіст»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і строк його дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Заява на отримання дозволу на зйомки адресоване Міністерству Закордонних Справ та Співробітництва, з уточненням наступних пунктів:
    - Мета візиту.
    - Місце і терміни проведення зйомки або репортажіву.
    - Точна дата та пункт прикордонного пропуску прибуття в Марокко.
    - Перелік техніки для зйомок.
    7 Техніка та обладнання для зйомок підлягає спеціальній процедурі, в рамках тимчасового дозволу (необхідно погодити з Міністерством Закордонних Справ та Співробітництва Марокко).
    Документи для отримання візи типу «постійний відвідувач»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Заява на імміграцію в Королівство Марокко або на перебування на довгий строк (більш ніж на один рік) , з уточненням місця розміщення або отримання пенсії.
    7. Виписка з банку підтверджуюча наявність коштів на рахунку для покриття витрат на весь період перебування та проивання в Королівстві Марокко.
    8. Заява, стосовно того, що здобувач не буде займатися професійною діяльністю під час перебування на території Королівства Марокко.
    9. Реєстрація в якості «постійного відвідувача» в відповідних службах Генеральної Дирекції Національної Безпеки.
    10. Страховка з медичним покритям на весь термін перебування в Королівстві Марокко.
    Документи для отримання візи типу «медична»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і строк його дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (сторінки: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Медична довідка (медична картка).
    7. Зобовязання, щодо несення витрат на госпіталізацію та повернення на Батьківщину, в разі необхідності, організацією медичного страхування або банківська гарантія.
    8. Погодження медичної установи на прийняття на лікування пацієнта на основі банківської гарантії або зобовязання.
    Документи для отримання візи типу «біженець або особа без громадянства»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і строк його дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (сторінки: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Попередня згода Департаменту Міністерства Закордонних Справ та Співробітництва Марокко.
    Документи для отримання візи типу «член екіпажу повітряного судна»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і термін його дії перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Свідоцтво члена екіпажу.
    Документи для отримання візи типу «моряк»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і строк його дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Паспорт моряка.
    - В разі морської ловлі: контракт морського працевлаштування або технічного асистування наданого судновласника або марокканської компанії, завірений Міністерством Праці Марокко та головою компетентної територіальної делегації з морської ловлі.
    - В разі торгового флоту: трудовий контракт або судова роль судновласника завірений Міністерством Праці Марокко та головою морського порту.
    Документи для отримання візи типу «технічне асистування»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і термін його дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Лист про направлення у відрядження від установи, що здійснює технічне асистування.
    7. Або рекомендація від державної установи, що приймає, та контракт.
    8. В разі продажу, копія конракту продажу та документи проходження митного контролю або платіжне доручення, так само як і посвідчення кваліфікації технічного персоналу.
    Документи для отримання візи типу «культурні заходи та спортивні змагання»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і строк його дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Запрошення від організаторів заходу. В разі, якщо організатором є приватна установаб дане запрошення має буди завірене відповідним Міністерством.
    Документи для отримання візи типу «артистичні виступи»:
    1. Анкета – запит на отримання вїздної візи до Королівства Марокко має бути заповнена друкованими літерами англійською або французською мовами в одному екземплярі.
    2. Національний паспорт або посвідка на проживання або інший документ прирівняний до них.
    3. 2 недавні кольорові фотокартки на білому фоні 4*3 см, з чіткими рисами обличчя.
    4. Дійсний закордонний паспорт: паспорт або проїздний документ має бути дійсним щонайменше 90 днів і термін його дії має перевищувати термін перебування на території Марокко.
    5. Фотокопія перших сторінок закордонного паспорту, що є дійсним (ст.: ідентифікація особистості, строк дії паспорту).
    6. Копія робочого контракту.

  • другое